Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KANDALLÓ HATÉKONYSÁGÁNAK NÖVELÉSE

KANDALLÓ HATÉKONYSÁGÁNAK NÖVELÉSE

Egyre gyakrabban halljuk ezt a kérdést: „Hogyan lehetne javítani a kandalló hatékonyságát?”

Amikor már nem csupán egy látványelemnek szánjuk a kandallónkat, hanem teljes értékű fűtőberendezésként szeretnénk használni. Ebben a cikkben a német Camina-Schmid gyár profi megoldását mutatjuk be és igyekszünk megválaszolni a felmerülő kérdéseiket. Bármilyen kandalló- vagy kályhamodellhez hozzáigazítható.

Moduláris hőtároló rendszer kandallókhoz

 

A Schmid hőtároló rendszer

A kandalló előtt ülve élvezni a lángok kellemes melegét - a legtöbb kandallótulajdonos így használja kandallóját. Amint a tűz kialszik, a hőteljesítmény is gyorsan csökken. Ha azonban a hőt jobban és fenntarthatóbban akarják hasznosítani, a tüzelőberendezés üzemeltetőinek mostantól lehetőségük van arra, hogy a kandalló beépítésekor egy teljesen új rendszert használjanak.

A Schmid hőtároló rendszer egy moduláris rendszer, amely könnyen tervezhető, gyors és egyszerű összeszerelésével lenyűgöző végeredményt érhet el. Típustól függően több elemből áll, amelyek mindegyike nyelvvel és horonnyal van ellátva. Az egyes elemeket egyszerűen egymás mellé rakják és habarccsal kötik össze.

A tárolórendszer egy speciális anyagból készül, amelyet a Profi alapkályháknál is használnak. 2,750 kg/m³ sűrűségével és 2,62 W/m*K értékével nagyobb hővezetési tényezővel rendelkezik, mint a samott, így akár 16 órán keresztül is tárolható a hő. Ezenkívül az anyag nagy sűrűsége kompaktabb kialakítást tesz lehetővé. Ennek eredményeképpen kevesebb hely szükséges a szerelőhelyiségben.

A Schmid tárolórendszer három előre összeszerelt készletváltozatban kapható, amelyek a Schmid általánosan elterjedt kandalló- és fűtőbetétekhez alkalmasak. Az elemek külön-külön is kaphatók az egyedi konfigurációhoz. Így minden kandalló vagy alapkályha-rendszer felszerelhető a megfelelő hőtárolási technológiával.